Sunta Nedir?

08-12-2021 05:25
Sunta Nedir?

Sunta Nedir?

Sunta aslında kullanılan malzemenin adı değildir. Sunta bu malzemeyi piyasaya kazandıran firmanın adıdır. Asıl adı yonga levhadır. Yonga levha, küçük ağaç parçacıklarının çeşitli ısı işlemleri ve reçine yardımı ile preslenmesiyle ortaya çıkan malzemedir. Dolap kasalarında, döşemelerin kapatılması gibi durumlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sunta, diğer ahşap ürünlerinden ayıran daha uygun fiyatlı olmasıdır.

Sunta Nedir?

Suntalam Nedir?

Suntalam, suntanın lamine malzeme ile kaplanmış haline denir. Bu işlemden sonra suntalam suntaya göre suya ve toza daha dayanıklı hale gelir. Böylece suya ve rutubete karşı daha dayanıklı hale gelir. Mobilya sektöründe en sık kullanılan malzemedir. Bütçe dostu suntalam malzemeden imal edilen mobilya ürünlerimizi buradan görebilirsiniz.

Suntalam nedir?
 

Sunta ve MDF Arasındaki Farklar Nedir?

Sunta, MDF’ ye göre daha hafif ve uygun maliyetlidir. Ucuz olması sebebiyle tercih edilir fakat MDF suntaya göre suya, neme ve fiziki darbelere karşı daha dayanıklıdır. Mobilyanın dayanıklı olmasını isteyenler MDF’ yi tercih etmelidir.

MDF renk çeşitliliğiyle suntadan öndedir. Çeşitlilik olarak MDF’ nin renk, desen bakımından sınırı yoktur. MDF daha dayanıklı olduğu için yatak odası mutfak dolapları ve banyo grupları gibi daha ağır ve nemli koşullarda daha çok tercih edilir. Bunun yanı sıra renk ve görünüm avantajından dolayı evlerde çok daha şık mobilyalar üretilir.

MDF’ nin suntadan daha dayanıklı olmasının sebebi lifli yapısının olmasıdır. Sıkı malzemeden oluştuğu için suntaya göre daha sağlamdır ve daha kolay şekil verilebilir. MDF daha homojen katmanlardan oluştuğu için yüzeyi daha pürüzsüzdür. Bu da boyanın yüzeyde suntaya göre daha pürüzsüzdür.

Sanılanın aksine sunta MDF’ ye göre daha fazla vida tutma kapasitesine sahiptir.

Suntalam malzeme lamine edildiği için suya daha dayanıklıdır.

Komodin, gardırop, şifonyer gibi malzemelerin hem gövde hem de kapak kısmında her iki malzemeyi de kullanabiliriz. Dışarıdan bakıldığında iskelet kısmında sunta, daha ilgi çekici ve kaliteli gözükmesi için kapaklarda MDF kullanımı oldukça yaygındır.

Özetleyecek olursak MDF neme, suya ve dış etkenlere daha dayanıklı bir malzemedir sunta ise daha hafif, uygun fiyatlı ve hasarlara karşı daha dayanıksızdır diyebiliriz. Gelişen teknolojilerle birlikte suntalam da MDF kadar dayanıklı ve kullanışlı hale gelmiştir. Bütçeye uygun olarak malzemenin kalitesi değişmektedir. Her iki ürünü de tercih edebilirsiniz, seçim tamamen size kalmış. Yapıland’de geniş renk seçeneği ve her kalitede Suntalam ve MDF ürünlerini bulabilirsiniz.


MDF ve Sunta Farkı
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.